А ти пусна ли фиш?

Аз тото не играя. До сега съм пускал фиш само два пъти. И два пъти не спечелих. И двата пъти знаех какво не искам да ми се падне. Така задрасках и фиша, че до края на деня да се надявам… И не ги познах числата. И двата пъти.

Проблемът с тотото е, че тиражът му е за кратко и на рядко. Проблемът с тотото е, че досега всеки път когато не съм пускал фиш или печелил, аз съм плащал директно или косвено печалбата на друг… Заради тотото, баба не може да си плати и половината рецепта. Заради тотото, майка и татко не могат да се отопляват без помощта на МВФ. Заради тотото, се случват неща, за които трудно могат да се намерят думи да ги опишат – абсурд, дебилизъм, простотия, селяния (граждания), кражба в особено големи размери, корупция и т.н.

Грях ми на душата, но ще си призная… “Тото аз не играя” бяха думи, които до скоро излизаха почти ежедневно от моята уста. Все си казвах, че нямам право да пускам фиш, ако живея на хиляди километри от тотопункта. Думах си още, че от мен нищо не зависи и едва ли ще спечеля. Рекох, че няма да имам очи да поискам обяснение от Националния Тотореализатор, все пак не моите стотинки отиват да плащат техните заплатни фишове. И може би още 100 други извинения, който главата ми можеше да измисли.

До тук с “НЕ на Тотото”. Сега вече ще пускам фиш… за баба, мама, татко и още маса народ, които познавам.

Преди тиража направя следното:

  • – Ще кажа на всички мои познати и приятели, че могат да се регистрират онлайн за фишо–подаване на www.cik.bg.
  • – Ще се запозная с номерата, които ще бъдат теглени в следващия тираж.
  • – Може да туитна, фейсбукна, имейлна на някой от тези номера.
  • – Ще си направя добре сметката кое число има реален шанс да докара печалба за баба, семейството и другите дето ме е еня за тях.
  • – Ще си маркирам с голяма удивителна датата на тиража – 12-и Май, 2013.
  • – В уречения ден и ще пусна фиш.

Направи го и ти!

Този пост бе публикуван първоначално на 10-и Април, 2013 г. в Неполиткоректно и вече не можете да го прочетете там. Хвърлете му едно око го тук.

Copyright © 2013 Borislav Kiprin. All Rights Reserved.