За Волните, Долните и Болните

Този протест е различен. Вие видяхте ли децата вчера? Да, тези които рисуваха, а около тях майки и бащи изказваха своето мнението за управляващата (липса на) класа. А видяхте ли плаката “Не сте достатъчно умни, за да ни управлявате”? И вие ли гледахте втренчено тези усмивки и вяра в собствените си способности? А чухте ли гайдите и тъпана? Попаднахте ли на снимка от протеста във Фейсбук, Туитър или Гугъл+? Усетихте ли свободата на протестиращите? Те се реят волно по улиците на София, Пловдив, Варна и други големи български градове вече четири дни.

Този протест е срещу ненормалността. Срещу постоянното потъпкване на достойнството, труда и всякакви морални устои. Той е и срещу извратената призма на шуробаджанащината, на кръговете и олигарсите. Срещу целият този бълвоч от корупция, мърлящина и тотална политическа немощ. С цел да се даде урок на шепа хора, тотално изгубили връзка с реалността и кораба майка. На този протест се споменават имена, но те са само примери и символи. Почти във всеки един призив може да се смени името на парламентарист със друго и пак ще е в десетката. Но долни бол.

Този протест е срещу болните – тези, които маскират личния си интерес или перцептивна сексуална немощ в целофан от политически каузи. Хората, които не могат да понасят нищо красиво около тях, но най–вече мразят себе си. Този протест е срещу всяко едно от недоразуменията на прехода. Тази спокойна борба е за отстраняване на всички тези карциноми, които рано или късно биха причинили смъртта на България. Срещу провокацията, опитите за диверсия и узурпация на надеждата и мечтата на хилядите протестиращи.

Всъщност какво говоря аз? Вие вероятно сте част от този протест и знаете много по-добре от мен. А аз съм на 1096 километра в права линия и не мога да стоя мирно в кожата си. Искам с вас на #ДАНСwithme.

ПП: Този пост е и моят отговор на въпроса “Защо протестират сега и с какво се различава той от предишните?”, на който вчера нямах време да отговоря.

Този пост бе публикуван първоначално на 18-и Юни, 2013 г. в Неполиткоректно и вече не можете да го прочетете там. Хвърлете му едно око го тук.

Copyright © 2013 Borislav Kiprin. All Rights Reserved.