Гейовете в Парка на Свободата

От известно време насам бутоните на прословутата българска „толерантност” започнаха да се пропукват и цепнатините в пластмасата, формираща обвивката им все повече проличават. Един бърз поглед по ежедневниците, телевизията, че дори и някои блогове, биха накарали „истинският” българин да посегне към ножа, с който обикновено реже луканката и да тръгне към София. Гейовете, пед*растите, или нормално наречените хомосексуални са на път да превземат KLETA MAJKA BALGARIQ . Ужас!

„Не трябва да им се разрешава да провеждат манифестации, на които показват сексуалната си ориентация.” бе чуто преди от амвона на Българската Православна Църква, а сега вече и от високата трибуна на Народното Събрание. Последва гласуване. Имаше против тази стъпка. Имаше гласували „за”. Имаше и такива народни представители, които се въздържаха. Всъщност последните два вида показват с гласа с чудесна екзактност (благодаря Г-н Местан за тази прекрасна дума!) защо не съм гласувал за тях и защо няма да им гласувам доверие никога.

„Толерантност” не е само дума в тълковния речник. Това е понятие, което би трябвало да принадлежи към качествата на всеки един човек. Може да бъде наречено още емпатичност, разбиране, съпричастност и т.н. Уви, прекалено малка част от българското общество показва, че може да закичи с право някоя от тези думички в автобиографията си. Във всеки български град има улица или булевард „Независимост” или някакво място наречено „… на Свободата”. Названия, които не олицетворяват действителността именно по параграфа за отношението ни към различните, другите, хомосексуалните… Живеем в собствения си страх от нещо си и градим стени високи и дебели.

Целта на прайда (гей парада) не е да „покръсти” някого. Тя не е и да парадират участниците с различната си сексуална ориентация. Тя е зов за проява на разбиране. Прайдът е апел за равни права, за „НЕ” на дамгосването и „НЕ” на постоянното озъртане в очакване на физическа или вербална атака.

„Като се обичат младите, нека се вземат!” трябва да важи и за хомосексуалните двойки. С какво те са по-различни от моята, твоята или на някой друг хетеросексуалната връзка? Или само защото си мислиш, че не е нормално, можеш да им лепнеш алена буква? Take this for a fact of nature then!

Миналата седмица ми попадна един туит на Ricky Gervais:

„Бракът за хомосексуални връзки не е привилегия, то е право. Привилегия ще е, ако хомосексуалните не плащат данъци. Както Църквата не го прави”. И аз бих искал да попитам същото.  Или тук няма база за сравнение?

Да си хомосексуален не е избор, това е факт. Това е нещо което се случва без човек непременно да го иска. И преди да кажете „Аре бе!?”, помислете си как ще реагирате когато вашият най-добър приятел, дете, брат или сестра каже „Аз съм гей.”!

„Свободата, Санчо…” не живее в България. Все още.

Прайдът всъщност е много весело събитие. Вижте кадри от този проведен в Мюнхен през лятото на 2013  –   http://youtu.be/mcGWScYw-gg!

Copyright © 2014 Borislav Kiprin. All Rights Reserved.

17 Comments

 1. stoned February 12, 2014 at 6:36 pm

  цитата е на louis ck

  1. Borislav Kiprin February 13, 2014 at 1:36 pm

   Благодаря! Не съм запознат. Както казах вече, попадна ми в Туитър. Но ще проверя за Louis CK.

 2. Danila Koseva February 13, 2014 at 1:25 pm

  Да ви кажа, много нагла статия. Първо, не всички отрицатели на педерастията са неграмотни животни, дето само врещят без да се аргументират. Препоръчвам да се прочете тази статия http://dveri.bg/8k6u , за да видите становището на БПЦ по въпроса. България е православна държава (ОФИЦИАЛНО), това съм го писала и преди. Трябва да се съблюдават морала и етиката, утвърдени от тази институция (говорим за територията на България).
  Относно “толерантността” и “свободата” ето ви една статия: http://motivatori.net/index.php?topic=1404.0 . Овертон обяснява, че пътят към самоунищожение на човечеството е толерантността. Ето малък цитат: “Има така наречената свобода на словото, превърната в свобода на
  обезчовечаването. Пред нас една след друга се разрушават рамките,
  ограждащи нашето общество от бездната на самоунищожението. Сега пътя
  натам е отворен.”
  С Уважение, Данила Иванова
  Който иска, може да ми пише във фейсбук: Danila Koseva

  1. Emil February 13, 2014 at 1:48 pm

   Желая да цитирам Ryan Reynolds относно църквата (бил е отгледан като католик): “Църквата отравя всичко добро на този свят.” Мися, че “становището на БПЦ” е толкова нужно и уместно, колкото и “становището на месокомбинат Свиленград” по въпроса.

  2. G. Hekt February 13, 2014 at 1:50 pm

   Според конституцията България не е религиозна държава, а правова
   република. БПЦ е една престъпна организация, базираща акциите и мненията
   си върху книга, писана през Бронзовата епоха от малоумни и
   слабохарактерни хорица, които са искали да узаконят страха си от
   свободата на народа, свободата на мисълта, свободата на жените,
   свободата на сексуалността и т.н. Тоест морал и етика от тази книга няма
   и който твърди, че това не е така, подкрепя робство, расизъм и всякакви
   форми на безпричинно насилие.

   Вашите лични вярвания, били те дори и сектантски, както си личи от горния коментар, не са основание да определяте морал и етика за всички хора, още по-малко да се месите в личния им живот. Ако имахме право да се месим в чуждия живот, аз щях отдавна да съм направил всичко по силите си БПЦ и всички други религиозни организации да бъдат забранени.

  3. chronicfernweh February 13, 2014 at 1:58 pm

   Данила, справка в речника на “светска” и в конституцията биха могли да ви помогнат при наличието на процеса “мислене”. Аз лично съм агностично-скептичен пастафарианец и слабо ме вълнува мнението на угоената от имоти, свещи и интриги БПЦ, които заедно с Двери.БГ имат моралния авторитет на нивото на католически свещеник- педофил.
   Без уважение
   М. Георгиев
   П.С. по възможност не ми пишете във ФБ.

  4. Miguel Blank February 13, 2014 at 2:01 pm

   Да бъдеш човек с хората е нормално. Да се налага да прибягваш към теориите на знайни и незнайни драскачи за да докажеш липсата си на човечност – не чак толкова.

  5. samoznai February 13, 2014 at 2:40 pm

   Позоваването на мнението на организирана религия с доктрина, догми и дълга история на противоречия и конюнктурна изменчивост е толкова наведена идея, че няма накъде.
   И ето това вече е истинска наглост, присъща на ограничения, слабообразован и нелюбопитен ум. Вие такава ли сте? Ако се съди по този Ваш коментар – да.
   Ама какво ли се опитвам да обяснявам и аз…

  6. Borislav Kiprin February 13, 2014 at 9:48 pm

   Здравейте Г-жо Косева,
   Благодаря за коментара, който сте оставили под блог поста ми!
   Не съм сигурен, че разбирам за каква наглост говорите. Постът представлява личното ми мнение и когато казвате, че той е “много нагла статия”, мога да го приема лично. А вие сте ми на гости. Все пак пишете на моята страница. Нима не можем да водим нормален и културен диалог? Трябва ли наистина да използваме думи като “педерастия”, “неграмотни животни” и да слагаме толерантност и свобода в кавички? Някак не звучи христианско. Поне за мен.
   България не е православна държава официално. Моля Ви хвърлете отново един поглед върху констутицията на нашата родина!
   Макар, че съм отгледан като православен християнин и даже кръстен от дядо Неофит, Българската Православна Църква отдавна е загубила моето уважение и не може по никакъв начин да ми бъде водеща светлина. Но предложихте доста интересен пост като аргумент. Прочетох го и като човек, който от години се занимава професионално с комуникации и анализи, мога да ви кажа, че материалът издиша на много места и губи твърда почва под краката си. Същевременно мога да разбера инакомислието (противоположно на моето) и да приема, че има друго мнение. Не, не съм съгласен защото многократно съм бил свидетел на истинска любов между двама души с еднакъв пол и защото аргументите на авторката не съумяват да ме обедят.
   Овертон не смятам да го коментирам. Но препоръчвам горещо да прочетете Manufacturing Consent на Ноам Чомски, щом такива теми Ви интересуват. Той по много по-сериозен и аргументиран начин разглежда приомите и стратегиите зад изграждането на обществено мнение по даден въпрос.

   1. chronicfernweh February 14, 2014 at 8:27 am

    Чомски на религиозен фанатик действа като английска сол разтворена в рициново масло 🙂

 3. Koliu Don4ev February 13, 2014 at 8:15 pm

  Не разбирам защо коментаторите от смесен пол се гневят ако са нещо нормално, явно дълбоко в душата си все пак разбират, че не са образец на подръжание защото мъжеложството е гнусота! Разврават във всичките му форми винаги е бил наказван жестоко! Познайте от кого! Бог да ви въздаде заслуженото!

  1. chronicfernweh February 13, 2014 at 9:12 pm

   If ignorance is a bliss, my dear, you’re on hell of a lucky idiot…:)

  2. Borislav Kiprin February 13, 2014 at 9:35 pm

   Благодаря за коментара! Да, рано или късно ще се срещнем с Него и ще теглим чертата според това, което се казва в Библията – Обичай ближния си! До тогава Господ здраве да Ви дава, а аз ще се моля да се научите да изписвате името си правилно.

  3. Borislav Kiprin February 13, 2014 at 9:49 pm

   Благодаря за коментара! Да, рано или късно ще се срещнем с Него и ще теглим чертата според това, което се казва в Библията – Обичай ближния си! До тогава Господ здраве да Ви дава, а аз ще се моля да се научите да изписвате името си правилно.

 4. Koliu Don4ev February 13, 2014 at 8:48 pm

  Тия прояви на педерастите не трябва да се допускат от властите, защото стават причина не само за техния грях, а и за разстройство и развращаване на мнозина!

  1. chronicfernweh February 14, 2014 at 8:28 am

   Я марш към Северна Корея на културен обмен. Ходооооом…